نابودی سلول‌های سرطانی توسط سیستم ایمنی بدن با شبیه‌سازی آنها به بافت‌های خوک

استفاده از ویروس‌های مهندسی‌شده برای تحریک سیستم ایمنی علیه سلول‌های سرطانی

پژوهشگران با الهام از پزشکی پیوند اعضا، روشی نوین ابداع کرده‌اند که در آن ویروس‌های مهندسی‌شده، سلول‌های سرطانی را شبیه به بافت‌های خوک می‌کنند تا سیستم ایمنی بدن را برای نابودی آن‌ها تحریک کنند. این فناوری که در مراحل اولیه آزمایش‌های بالینی قرار دارد، امیدهای تازه‌ای برای درمان سرطان‌های مقاوم ایجاد کرده است.

در این روش که با ترکیب دو حوزه “پزشکی پیوند اعضا” و “ویروس‌درمانی سرطان” ارائه شده است ویروس‌های آزمایشگاهی سلول‌های تومور را با قندهای خاص (موجود در سلول‌های خوک پوشش) می‌دهند. این قندها، که در انسان پاسخ ایمنی قوی ایجاد می‌کنند، باعث می‌شوند سیستم ایمنی، سلول‌های سرطانی را به عنوان عامل خارجی شناسایی و نابود کنند. این فرآیند مشابه رد پیوند اعضای خوک در بدن انسان است که به دلیل وجود همین قندهای اختصاصی رخ می‌دهند.

تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر یونگژیانگ ژائو، ایمونولوژیست دانشگاه علوم پزشکی گوانگ‌شی، از ویروس بیماری نیوکاسل (بی‌خطر برای انسان اما کشنده برای پرندگان) استفاده کرده‌اند. این ویروس مهندسی‌شده، حامل دستورالعمل ژنتیکی برای تولید آنزیمی است که قندهای شبه خوکی را به سلول‌های تومور اضافه می‌کنند.

در آزمایش‌های اولیه روی میمون‌های سینومولگوس، گروه درمان‌شده با این ویروس، طول عمر به‌مراتب بیشتری نسبت به گروه شاهد (دریافت‌کننده محلول نمکی) نشان دادند. این موفقیت موجب شد آزمایش‌های بالینی این درمان حدودا بیست هزار دلاری روی بیماران انسانی مبتلا به سرطان‌های مقاوم به درمان (کبد، تخمدان، دهانه رحم و ریه) آغاز شود. نتایج نشان دادند که در 90 درصد بیماران، رشد تومورها متوقف یا کوچک شده‌اند، به طوریکه یک بیمار مبتلا به سرطان دهانه رحم کاملا درمان شده است. هرچند پژوهشگران تأکید می‌کنند که برای تأیید اثربخشی این روش به داده‌های بیشتری نیاز است.

منبع:

مقاله اول 

مقاله دوم 

 

اشتراک گذاری این پست:

پست‌های مشابه

برای اطلاعات بیشتر ما را در صفحات مجازی دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا